Scholing voor Medische Kindzorg specifieke zorg

Kids2care zorgt voor bijscholing voor alle (kinder)verpleegkundigen in haar team met diverse Kindzorg specifieke trainingen.

Kinder EHBO, Kinderreanimatie, Palliatieve zorg voor Kinderen, bijscholingen technische handelingen, MKS (medisch kindzorg systeem), maar ook middels specifieke klinische lessen welke volledig op basis van zorgvraag worden gegeven.
Zo is ons team steeds op de hoogte van de ontwikkelingen in de Medische Kindzorg.

Specialisatie tot Kinderverpleegkundige

Binnen ons eigen team biedt Kids2care daarnaast de mogelijkheid om de specialisatie tot Kinderverpleegkundige te volgen, wij streven er naar om elk jaar een aantal verpleegkundige deze mogelijkheid te bieden. Dit geldt zowel voor In-service, MBO als ook HBO opgeleide verpleegkundige welke al praktijk ervaring hebben.
Hiervoor is een specialistische vervolgopleiding nodig, (ook wel SVK Specialistische Kinderverpleegkundige of Kinderaantekening). Voor deze opleiding werkt Kids2care samen met Amstel Academie in Amsterdam en het Wenckebach Instituut in Groningen werkt.

De specialisatie tot Kinderverpleegkundige duurt afhankelijk van voorkennis en opleidingscentrum ongeveer 15 tot 18 maanden.

Op de werkvloer

Voor onze gezinnen in zorg betekend dit dat de kennis op de werkvloer voortdurend wordt uitgebreid, waarbij ouders in het bestaande team volop profijt hebben van de groeiende kennis.
Onze al gediplomeerde Kinderverpleegkundigen begeleiden onze Kinderverpleegkundige in opleiding, waarbij ook bij de gezinnen thuis wordt ondersteund om een zo optimaal mogelijk leerklimaat te kunnen bieden. Hierbij kijken we steeds samen met de gezinnen hoe dit kan worden vormgegeven.

 

Kids2care Kinderthuiszorg is er voor  kinderen met een ‘extraatje’ en voor hun gezin. De kinderen zijn vaak chronisch of acuut ziek, of hebben een meervoudige  lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Kids2care biedt met haar eigen Verpleegkundig KinderZorghuis zorg aan acuut en chronisch zieke kinderen middels dagopvang, logeermogelijkheden en/of  Kinderhospice zorg als respijtzorg of  structurele zorgondersteuning.

De bekosting van Verpleegkundige Kindzorg valt grotendeels onder de Zorgverzekeringswet (ZVW) en voor een aantal kinderen met verpleegkundige zorgvraag en een verstandelijke beperking onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Zoekt u zorg voor uw kind?

Wij denken graag met u mee!

Kids2care Kinderthuiszorg & KinderZorghuis 

Noord-Holland en Noord-Nederland

werkzaam in: Noord-Holland, Friesland, Groningen

daarnaast in overleg in Drenthe, Overijssel & Flevoland/NOP

 

Waar vindt u ons:

Wij zijn op kantoor bereikbaar:

ma-vrij 08.00 -15.00

Telefoon: 0223-641502

E-mail: info@kids2care.nl

 

Bezoek & postadres:

Het Nieuwe Diep 36

1781 AD Den Helder