Dapper Dagboek bij Kids2care

Dapper Dagboek bij Kids2care

17 - 03 - 2016

JULIANADORP - Als een van de eerste zorginstellingen in noordelijk Noord-Holland gaat Kids2Care in Julianadorp aan de slag met het zogeheten Dapperdagboek.

Het boek is bedoeld als steun voor chronisch zieke en zwaar gehandicapte kinderen. Directeur Bernice Reenders: ,,Het werd tijd dat er iets kwam voor deze doelgroep. Er bestaat een ’kanjerketting’ voor kinderen met kanker. Die hebben daar vaak veel steun aan, een stukje erkenning en hebben iets om trots op te zijn. Elke behandeling een nieuwe kraal aan je ketting. Maar kindjes met bijvoorbeeld nierfalen hebben dit niet. Dus toen de Stichting Dapper Kind zich bij ons meldde, waren we meteen enthousiast.’’

Kinderen kunnen fiches verdienen en insteken zoals vroeger de bekende Flippo’s. Omdat ook ziekenhuizen het systeem hanteren kunnen kinderen ook een fiche verdienen bij een koelbloedig ontvangen injectie of dialyse. Het Helderse Noordwest Ziekenhuis gebruikt de Dapperdagboeken sinds december, evenals de academische ziekenhuizen VU en AMC. Kids2Care verzorgt momenteel zo’n 35 kinderen. De eerste 50 boeken worden er aanstaande dinsdag uitgereikt.

Bron: NHD 16-03-2016 (Hetzer Faber)


 

Deel deze pagina:

Kids2care Kinderthuiszorg is er voor  kinderen met een ‘extraatje’ en voor hun gezin. De kinderen zijn vaak chronisch of acuut ziek, of hebben een meervoudige  lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Kids2care biedt met haar eigen Verpleegkundig KinderZorghuis zorg aan acuut en chronisch zieke kinderen middels dagopvang, logeermogelijkheden en/of  Kinderhospice zorg als respijtzorg of  structurele zorgondersteuning.

De bekosting van Verpleegkundige Kindzorg valt grotendeels onder de Zorgverzekeringswet (ZVW) en voor een aantal kinderen met verpleegkundige zorgvraag en een verstandelijke beperking onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Zoekt u zorg voor uw kind?

Wij denken graag met u mee!

Kids2care Kinderthuiszorg & KinderZorghuis 

Noord-Holland en Noord-Nederland

werkzaam in: Noord-Holland, Friesland, Groningen

daarnaast in overleg in Drenthe, Overijssel & Flevoland/NOP

 

Waar vindt u ons:

Wij zijn op kantoor bereikbaar:

ma-vrij 08.00 -15.00

Telefoon: 0223-641502

E-mail: info@kids2care.nl

 

Bezoek & postadres:

Het Nieuwe Diep 36

1781 AD Den Helder