Term ‘Kinderhospice’ krijgt een andere naam.

Term ‘Kinderhospice’ krijgt een andere naam.

14 - 10 - 2015

 

Term ‘Kinderhospice’ krijgt een andere naam: Verpleegkundig KinderZorghuis (VKZ)

Kids2care Kinderhospice is er voor chronisch zieke kinderen. Kinderhospice is een term welke vooral associaties oproept met de laatste levensfase. Daarom heeft de branchevereniging VGVK op verzoek van het ministerie van VWS een andere naam gezocht. Kids2care Kinderhospice en haar collega-instellingen zijn immers veel meer dan een plek voor de laatste levensfase. Een zeer grote meerderheid van de leden van de branchevereniging VGVK heeft gekozen voor verpleegkundig kinderzorghuis (VKZ).

Het unieke van Kids2care Verpleegkundig KinderZorghuis is dat er 24 uur per dag verpleegkundig toezicht is. Maar bovenal is Kids2care een fijne plek voor chronisch zieke kinderen om te logeren, voor kortdurend verblijf of voor dagbesteding.


 

Deel deze pagina:

Kids2care Kinderthuiszorg is er voor  kinderen met een ‘extraatje’ en voor hun gezin. De kinderen zijn vaak chronisch of acuut ziek, of hebben een meervoudige  lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Kids2care biedt met haar eigen Verpleegkundig KinderZorghuis zorg aan acuut en chronisch zieke kinderen middels dagopvang, logeermogelijkheden en/of  Kinderhospice zorg als respijtzorg of  structurele zorgondersteuning.

De bekosting van Verpleegkundige Kindzorg valt grotendeels onder de Zorgverzekeringswet (ZVW) en voor een aantal kinderen met verpleegkundige zorgvraag en een verstandelijke beperking onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Zoekt u zorg voor uw kind?

Wij denken graag met u mee!

Kids2care Kinderthuiszorg & KinderZorghuis 

Noord-Holland en Noord-Nederland

werkzaam in: Noord-Holland, Friesland, Groningen

daarnaast in overleg in Drenthe, Overijssel & Flevoland/NOP

 

Waar vindt u ons:

Wij zijn op kantoor bereikbaar 

ma-vrij 08.00 -16.00

 

Telefoon: 0223-641502

E-mail: info@kids2care.nl