Wat is onze werkwijze?

Kids2care vindt het belangrijk dat u als ouder(s) de regie heeft over uw kind(eren) en gezin, waarbij we u natuurlijk kunnen en willen ondersteunen waar nodig. Volgens het principe van ‘rust, reinheid en regelmaat’ maken onze (kinder)verpleegkundige zorgcoördinatoren een Zorgleefplan en planning die past bij de zorgvraag van uw kind. Wij kijken altijd met u als ouder(s) naar uw kind(eren) en gezin om zo samen tot de bij de situatie en zorgvraag passende oplossing en zorgverlening en/of ondersteuning van zorg te komen. Dit is de zorgindicatie waarop de zorg wordt gebaseerd. Wij indiceren zorg zo nodig en waar nodig, waarbij het streven steeds is en blijft dat de taken waar dat eningzins mogelijk is op de korte of langere termijn door u weer worden overgenomen.

Onze ervaring is dat als de zorg op regelmatige basis geleverd wordt (gedurende meerdere aaneengeschakelde uren en met vaste (kinder)verpleegkundigen, er al snel ruimte ontstaat voor ontspanning voor uw hele gezin. Ruimte voor ontspanning voor uw gezin en kinderen geeft stabiliteit en houvast.

Voor u als ouder(s) een stukje ondersteuning en respijtzorg, ter ondersteuning van de zorg die u elke dag biedt aan uw kind(eren), met behoud van eigen regie.

Doel Kids2care Kinderthuiszorg:

 • kinderen sneller thuis na een ziekenhuisopname;
 • kinderen langer thuis verzorgen;
 • ouders verpleegkundig begeleiden en ondersteunen in de zorg voor hun kind;
 • meer rust en ontspanning voor gezinnen met een kind met een 'extraatje'.

Onze uitgangspunten:

 • kinderen geven vaak zelf goed aan hoe zij hun zorg willen hebben;
 • als ouder bent u ervaringsdeskundige en u kent uw kind het beste;
 • regie bij ouder(s) voor kind en gezin;
 • als gezin wilt u actief in de maatschappij blijven staan;
 • wij bieden hulp en ondersteuning waar nodig en gewenst;
 • warmte, aandacht en betrokkenheid staan in onze zorgverlening voorop; het belangrijkst is dat uw kind zich fijn en veilig voelt;
 • binnen zijn of haar mogelijkheden stimuleren wij zoveel mogelijk de zelfredzaamheid van uw kind.

   

Deel deze pagina:

Kids2care Kinderthuiszorg is er voor  kinderen met een ‘extraatje’ en voor hun gezin. De kinderen zijn vaak chronisch of acuut ziek, of hebben een meervoudige  lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Kids2care biedt met haar eigen Verpleegkundig KinderZorghuis zorg aan acuut en chronisch zieke kinderen middels dagopvang, logeermogelijkheden en/of  Kinderhospice zorg als respijtzorg of  structurele zorgondersteuning.

De bekosting van Verpleegkundige Kindzorg valt grotendeels onder de Zorgverzekeringswet (ZVW) en voor een aantal kinderen met verpleegkundige zorgvraag en een verstandelijke beperking onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ).

Zoekt u zorg voor uw kind?

Wij denken graag met u mee!

Kids2care Kinderthuiszorg & KinderZorghuis 

Noord-Holland en Noord-Nederland

werkzaam in: Noord-Holland, Friesland, Groningen

daarnaast in overleg in Drenthe, Overijssel & Flevoland/NOP

 

Waar vindt u ons:

Wij zijn op kantoor bereikbaar:

ma-vrij 08.00 -15.00

Telefoon: 0223-641502

E-mail: info@kids2care.nl

 

Bezoek & postadres:

Het Nieuwe Diep 36

1781 AD Den Helder